Zaragoza & Buitengeschopt! - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu Zaragoza & Buitengeschopt! - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu

Zaragoza & Buitengeschopt!

Blijf op de hoogte en volg Marie

17 Oktober 2005 | Spanje, Soria

Dag allemaal,

Het is weer maandag, dus ben ik weer op school, en heb ik het voordeel dat ik ook nog eens op internet kan om jullie allemaal weer van elk detail van mijn doen en laten op de hoogte te brengen :-p.

Vrijdag heb ik iets voor gehad zeg! Ik ben nog altijd druk bezig met mijn lessenrooster en mijn Learning Agreement samen te stellen hè? Wel, ik ging eens naar een les gaan van Lengua CIII. Dat is een vak van het vierde jaar, en het zou het niveau van Engels moeten zijn van het vierde jaar van de derde taal. Met andere woorden, het zou het niveau moeten zijn van mijn Spaans binnen een jaar. Vrij goed dus, en ook het hoogste niveau dat ik kan volgen. Ik kom daar bij die les aan, en het blijkt dezelfde prof te zijn die ik ook voor literatuur heb : een hele toffe Texaan. Maar... hij heeft me terug buitengeschopt! Allé, dan niet letterlijk, maar hij liet me gewoon niet meedoen. Hij zei dat mijn niveau van Engels te hoog was en dat ik daarom niet mag meedoen. Dat viel wel even tegen, want het was een vak van 4 ECTS credits, en het moest een moeilijk vertaalvak vervangen. Maar ja, we ploeteren dan maar verder met die Learning Agreement en dat moeilijk vertaalvak hè.

Zaterdag was het weer eens excursie-dag. Ik ben met mijn kotgenote Kim, de twee andere Lessius-meisjes Christine en Sarah en hun kotgenote, Daida, een meisje uit Las Palmas op de Canarische eilanden, naar Zaragoza gegaan. Op de bus, tijdens onze 2-uur-durende tocht (zo'n 170 km), reden we precies altijd maar naar donkerdere wolken. En jawel, toen we in Zaragoza aankwamen, was het stevig aan het regenen. De eerste twee uur hebben we dus besteed aan goedkope paraplus te zoeken en verder nog aan op te drogen in een kleine bar. Het eerste wat we zagen toen we in Zaragoza aankwamen was de El Corte Inglés. Volgens Sarah en Daida was dat een teken van civilisatie. Zij hebben het moeilijk met de kleine omvang van Soria. Na el Corte Inglés volgde de Zara, waar ik een leuke fleece-trui kocht voor maar 12 euro. En toen we uit de Zara weer naar buiten gingen, scheen de zon en was er geen wolkje aan de lucht! De paraplus waren dus weer nutteloos :-).

We hadden geen kaartje van Zaragoza, en wilden dus langsgaan in de Oficina de Turismo. Maar... ze waren net gesloten voor de siësta. We liepen dan maar in de richting van de Ebro, en daar vonden we wel een Oficina de Turismo die open was en kaartjes had. Dat kantoor was gevestigd in een toren van de oude stadsmuur, en je kon tot helemaal boven lopen voor een panoramisch zicht over Zaragoza. Van daar trokken we verder naar de Plaza Nuestra Señora del Pilar, de grootste en meest bekende plaza in de stad. We konden wat we daar aantroffen, even niet geloven: een berg bloemen, zeker drie verdiepingen hoog, met daarop een beeld van de heilige Pilar. Zij is de patroonheilige van de stad, en jawel, er waren voor haar fiestas aan de gang in de stad.

Na wat foto's zijn we de Basiliek van Pilar binnengegaan. Ongelofelijk! Echt enorm, en heel speciaal. Ik ben in veel kerken geweest, maar dit was anders dan alle andere. Vanbinnen zijn er allemaal Romeinse pilaren, heel groot, en allemaal wit geschilderd, wat het nog groter doet lijken natuurlijk. Het plafond is helemaal uit koepels opgemaakt, en elke koepel is beschilderd door Goya en vele ander bekende schilders. Binnenin de kerk is er dan nog een soort paviljoen, maar dan heel groot, en volledig in marmer. Daarin staat een piepklein, gouden beeldje van Pilar met een krans erom heen van diamanten die sprankelen dat het niet meer kan. Echt prachtig.

We zijn dan nog wat door het stad gekuierd, hebben nog wat gewinkeld ook, en we hebben in de MacDonalds gegeten. Dat was voor Daida en Sarah een echte must, ook weer een teken van beschaving die in Soria niet aanwezig is. Op de terugweg naar de bussen waren er wat straten afgesloten voor de fiestas, en daarin waren er allemaal straatartiesten en marktstalletjes. Echt een hele leuke sfeer.

Onze bus naar huis vertrok om halfnegen, en we hebben hem bijna gemist omdat er bij mijn reisgenoten in een schoenenwinkel nog veel getwijfel was over welke kleur ze nu gingen kopen. Maar we hebben hem gehaald, en kwamen thuis om elf uur aan, moe maar tevreden over ons dagje shopping (retail therapy) en sightseeing.

Tot de volgende,
en zonnige groetjes ook weer!

PS: Jose, heel erg bedankt voor het kaartje! Het was een leuke verrassing die meteen een glimlach op mijn gezicht toverde.
PPS: Ook weer bedankt voor alle reacties op de site!

• 17 Oktober 2005 - 19:16

Katrien:

Sounds like you had a really cool day! :D I really want to see this new sweater of yours ;) Luv ya!

• 19 Oktober 2005 - 06:50

Tante Wiet:

Ambetant hé als je TE goed bent ! Geniet maar van de shopping momenten en van al de cultuur