Totaal aantal uren les tot nu = 9 - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu Totaal aantal uren les tot nu = 9 - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu

Totaal aantal uren les tot nu = 9

Blijf op de hoogte en volg Marie

12 Oktober 2005 | Spanje, Soria

Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik wil les! Sinds het school hier had moeten beginnen, anderhalve week geleden, heb ik welgeteld 9 uur les gehad. Proffen hier vinden het blijkbaar helemaal niet nodig om op te dagen. En vandaag... is weer een vrije dag: el Día de la Hispanidad.

Het probleem is, dat ik een lessenrooster moet samenstellen, aan mijn credits moet geraken, met proffen moet babbelen... en die zijn er allemaal niet. Zo kan het wel heel erg lang duren voor ik mijn Learning Agreement kan doorfaxen aan Verschaeve, mijn begeleidende prof in Lessius.

Ik ben van plan om aan een colloquium mee te doen. Het gaat over vertalingen in monasterios (kloosters?) en er komen gastsprekers van overal, o.a. van Lessius. Je gaat het niet geloven, maar mijn ergste nachtmerrie van vorig schooljaar, Lieve Behiels, komt ook spreken. :-o Dat is de prof van Lessius die me vorig jaar voor Culturele en Artistieke Stromingen een 8 gaf. Ik was eerst van plan om daarom niet mee te doen, maar ik kan me niet zomaar laten afschrikken. Het interesseert me wel, en het zou me 3,2 credits opleveren. Vier dagen duurt het, wel schooldagen, dus ik zal andere lessen missen, maar ik denk wel dat het de moeite waard zal zijn.

Om het helemaal af te maken, ga ik hier ook nog een vak volgen dat Pintura y Sociedad heet. Het beslaat ongeveer dezelfde materie als dat gevreesde vak, Culturele en Literaire Stromingen, maar wordt wel wat interessanter gegeven. Ook al ben ik er vorig jaar voor gezakt, heb ik nog geen afkeer gekregen van het thema.

Om over iets helemaal anders te beginnen, gisteren stapte ik de deur uit en voelde ik toch wel regen op mijn hoofd zeker? Dat was een heel raar gevoel, na twee en een halve week zon. Ik waande me opeens weer in België, en dat is hier niet de bedoeling :-) Vandaag heeft het ook heel de dag af en aan geregend, het was zelfs het hoofdpunt in het nieuws!

Groetjes, en speciale regengroetjes aan iedereen in België, met wie ik me door de regen opeens wel heel verbonden voel :-p

• 12 Oktober 2005 - 19:31

Karo:

ieps

Een collowa?:) Kmoet zeggen dat t hier vandaag supermooi weer was Marietje. ;) Doe t daar nog goed é. BBye x

• 12 Oktober 2005 - 19:34

Ellen:

Hey, geniet nog maar even van je weinig les hoor.. ik maak soms dagen van 9 tot 9 en das ook niks :(
    En groetjes aan Behiels he ;)

• 12 Oktober 2005 - 19:36

Jose:

Ach die arme Marie, denkt ze van enkele leerkrachten verlost te zijn voor enkele maanden. duiken ze zomaar in Spanje op. ik heb met je te doen hoor.... ene kom maar naar Nederland daar schijnt de zon nog steeds.

Groeten uit t zonnige Nederland.....
    Jose

• 13 Oktober 2005 - 11:33

Marijke:

hey, weinig les betekent meer vrije tijd, toch? Altijd welkom in Salamanca!

• 13 Oktober 2005 - 16:09

Ellen:

Aaah, ik weet niet wat ik moet doen voor m´n eindverhandeling :(

• 13 Oktober 2005 - 20:09

Tilleke:

Hoi Marie,
    blij nu ook mee te kunnen lezen hoe het je vergaat ! Volg vol interesse en vaak in gedachten bij jou !
    dikke kus,
    TT alias...

• 13 Oktober 2005 - 20:12

Mokanoot:

Heej wadde?? Welle emme ier elemaa nie te klage zenne overt weer! Tis half oktober en het is ier eel goei weer! (Keb zelfs gn jas nodig!!) Al n tijdje gene rege gezien!!

Groetjes uit het ZONNIGE Belgie!!