Examens - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu Examens - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu

Examens

Blijf op de hoogte en volg Marie

03 Februari 2006 | Spanje, Soria

Amai, amai, ik kom net van m'n examen schilderkunst en maatschappij en ben doodop! Op een hele korte tijd heb ik veel moeten schrijven, en daarboven op was de theorievraag helemaal niet wat ik verwachtte. De prof was ook helemaal niet vriendelijk, en tien seconden om het laaste woord nog op te schrijven kon er echt niet af. Maar ik denk wel dat ik erdoor ben, alleen geen idee met hoeveel of zo.

Deze morgen had ik het examen van hedendaagse Engelse literatuur. Ik kon er eerlijk gezegd niet zo heel veel voor leren, ik heb gewoon de teksten nagelezen die we in de les hadden gezien en een beetje erover nagedacht, ook wat theorie opgezocht over de stromingen en zo. Het examen bestond uit zes fragmenten van teksten van dezelfde auteurs die we in de les hadden gezien. We moesten er drie van becommentariëren, op welke manier we maar wilden. Ik heb er drie gedichten uitgekozen, en ik denk wel dat het goed ging maar dat kan je met zo'n examen natuurlijk niet zeker weten.

En maandag was mijn eerste examen, Economie en Internationale Relaties. Dat ging wel goed: ik had er een week aan geleerd (het was ook wel veel, en pure theorie) en kon op alle vragen antwoorden zonder te veel problemen. Mogelijke fouten zullen dus vooral in de details liggen denk ik.

En mijn laatste examen is een week na mijn eerste, de maandag die eraan komt dus. Voor dat vak (Praktijk van de B en C talen) kan ik niet veel leren omdat het gaat om vertalingen van medische en informaticateksten. Ik ga vooral de woordenschat wat nagaan, en wat specifieke eigenschappen van die soorten teksten.

Nog eentje dus, en niet zo heel veel aan te doen dus dit weekend is wel op mijn gemakje (en wat slaap bijhalen, want twee examens leren op drie dagen is toch wat veel). Maandag is het gedaan, en dan ga ik geniiiieeeten van mijn laatste dagen hier.

Groetjes!

• 03 Februari 2006 - 18:17

Karo:

Nog heel veel geluk met 't laatste examen en.. profiteer maar voor de volle 100% van de laatste Spaanse dagjes dan :) dikke zoen!

• 03 Februari 2006 - 18:43

Carmen:

Veel succes ermee en geniet nog van je tijd daar. See you soon in Antwerp!
    Dikke kus,
    Carmen

• 03 Februari 2006 - 20:27

Jose:

Nou Carmen we zullen voor je duimen de laatste keer....en dan zullen onze duimen enkele weken rust moeten hebben want die hebben de laatste weken wel wat overuren moeten draaien met jullie examens..
    Maar graag gedaan hoor, ik zal weer blij zijn als jullie weer veilig in Antwerpen zijn hoor.
    Spreken we weer af in de Pub? we zijn er deze woensdag geweest en ze hadden de hele Pub gepoetst voor jullie terugkomst!!!!(denk ik dan toch).....
    liefs, Jose

• 03 Februari 2006 - 20:28

...:

ik bedoel natuurlijk marie

• 03 Februari 2006 - 20:30

Jose:

Sorry Marie, denk maar dat t de leeftijd is ...
    Liefs , Jose

• 04 Februari 2006 - 11:35

Mokanoot:

Mijn vingers zijn alvast gekruist voor je laatste examen, en derna geef je er maar nog ns n goei lap op!! Ole!!

• 05 Februari 2006 - 08:53

Marja:

Marie,
    we zullen ook nog duimen maandag voor je laatste examen en dan zien we elkaar waarschijnlijk kortelings in Antwerpen. Nog veel succes en......inderdaad nog GENIETEN van je laatste dagen "Spanje"!!!
    Liefs,
    Marja