Goed nieuws! - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu Goed nieuws! - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu

Goed nieuws!

Blijf op de hoogte en volg Marie

26 Januari 2006 | Spanje, Soria

Hey iedereen,

Goed nieuws alom vandaag: ten eerste heb ik gisteren mijn punten gekregen van Lengua BII. Ik dacht dat ik ervoor een examen zou moeten doen, maar omdat ik altijd in de les ben geweest en alle oefeningen heb afgegeven, heb ik permanente evaluatie gekregen, een 9/10!

Deze morgen heb ik ook mijn werk teruggekregen over de vertaling van colloquiale aspecten in Asterix in België, en dat was ook een 9/10! Voor dat vak (Vertaling van het Colloquiale Engels) wordt er nog een deeltje permanente evaluatie bijgerekend, en dat zijn dan mijn punten.

En... ik heb juist de les Vertaling van het Engels naar het Spaans BIII gehad (een hele moeilijke opdracht, vertalen naar je derde taal). Normaalgezien gingen die punten bestaan uit: 40% de evaluatie van een presentatie die ik gedaan heb over een linguïstisch artikel, 20% dagelijks werk en 40% vertaalexamen. Maar vandaag, tijdens onze laatste les, zei Charo (de prof) ineens dat ze aan mij en aan een Erasmus-meisje uit Parijs, Vinciane, geen examen gaat geven. Onze punten zullen alleen uit de presentatie en permanente evaluatie bestaan, omdat we altijd in de les zijn geweest en omdat een examen voor ons eigenlijk echt niet te doen zou zijn! Ik ben superblij!

En om het helemaal af te maken, is het morgen (dat ben ik gisteren te weten gekomen) weer een vrije dag!! Het is de feestdag van Sint Thomas van Aquino, patroonheilige van de Universidad de Valladolid (dat is de hoofdzetel van m'n univ hier, Soria is maar een departement). Je kunt niet anders dan houden van de Spanjaarden, met hun feestdagen om elke hoek :-D.

Morgen en het weekend kan ik dus helemaal benutten om te leren voor Economie en Internationale Relaties, dat examen is maandag (dat was het examen dat ik normaal de 13de had, zodat ik zeer laat had moeten terugkeren naar België, maar ik heb het kunnen verplaatsen). Dan heb ik 3 dagen om 2 examens te leren: Schilderkunst en Maatschappij (een blokvak) en Engelse Hedendaagse Literatuur (een denkvak). Mijn laatste examen is de maandag daarop, Praktijk van de B en C Talen: dat is vertaling van informatica- en medische teksten.

En dan zit het erop! Mij even aan het blokken zetten, en dan nog heel eventjes genieten van het overheerlijke Spanje!

Kussen en groetjes voor iedereen (vandaag deel ik ze uit! :-D)

PS: Bedankt voor het kaartje, José!

• 26 Januari 2006 - 15:25

Karo:

Hej proficiat! :) Ik zou zeggen, doe zo verder.. Tot binnenkort!

• 26 Januari 2006 - 15:34

Marja:

Hey Marie,
    proficiat met je goede punten,hé! Ja,zoals je zelf schrijft,nu nog efkens blokken en zeker nog GENIETEN van Spanje! Tot in België! Liefs,
    Marja

• 26 Januari 2006 - 21:25

Jose:

Als ik je aan kon, kreeg je een dikke knuffel van me voor die mooie punten .... dus vangen maar kus. kus. kus....
    Nu nog de laatste lootjes en nog effe genieten en dat zijn jullie er gelukkig weer.
    Woensdag ga ik naar Antwerpen toe om t kot van Ellen weer schoon te maken en in te ruimen dus ik zal ze vertellen dat jullie er weer aan komen.
    Geniet ze nog heel even en tot in Antwerpen.

Liefs, Jose

• 28 Januari 2006 - 14:17

T Tilleke:

Marie, je bent een kei en ik ben heel blij voor jou dat je lesaanwezigheidsinspanningen en ingediend werk zo mogen lonen ! nog goede moed voor de examens die nog komen !
    Dikke kus, TT

• 30 Januari 2006 - 07:43

Hilde:

Schitterend Marie, hou nog even vol.