Salamanca - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu Salamanca - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu

Salamanca

Blijf op de hoogte en volg Marie

01 December 2005 | Spanje, Soria

De zon schijnt weer in Soria en de sneeuw is verdwenen - hoewel ik er weinig van gezien heb, want ik was dit weekend in Salamanca!!

Jaja, we (Kim en ik) zijn op vrijdag vertrokken voor onze busreis van 4,5 uur. Toen we aankwamen stond Marijke (een vriendin van Lessius) er al om ons te verwelkomen. We mochten onze spullen gaan neerzetten in het appartement van een Nederlandse vriendin, Lina, waar we in de living mochten slapen - ongelofelijk gastvrij en lief.

We rammelden al van de honger na onze lange busreis, dus vertrokken we vrij snel richting het kot van Julie, een Frans meisje dat Marijke kende en Elisa, een Italiaanse. Onderweg gingen we door de Plaza Mayor, dat adembenemend mooi was, helemaal verlicht.Rond elf uur aten we magnifieke spirelli met linzen en erbovenop échte parmesaanse kaas, vers geraspt - Elisa's moeder was ook in Salamanca op dat moment en had geholpen met het koken. Ze had een verse blok parmesan mee, van haar stad in Italië, Areggio.

Na een gezellige avond op het kot van Julie en Elisa waren we doodop, en we zijn vrij vroeg gaan slapen... om de volgende morgen volop de toerist de kunnen uithangen, met Marijke als gids. We bezochten de Plaza Mayor, nu bij daglicht, de Puente Romano, de oude en nieuwe kathedraal, en haar universiteit - die net tegenover de kathedralen ligt! De departementen van haar universiteit zijn in prachtige oude gebouwen gevestigd, allemaal met een binnenkoer met zuilen. 's Middags aten we lekkere tapa's, die zijn er veel meer in Salamanca dan in Soria en ze kosten helemaal niks.

Zaterdagavond zijn we uitgegaan naar een café dat Jazz heette. Er was een live band aan het spelen, allemaal Zuid-Amerikaanse muziek en zo, heel gezellig. We bleven wel lang, en gingen onderweg naar huis ook nog eens een falafel eten, dus waren we pas tegen halfvijf of vijf uur in ons bed, om er om 11u30 weer uit te tuimelen: geen minuut mocht verloren gaan in Salamanca. 's Morgens aten we wat dingetjes van de bakker terwijl we rondkuierden in de straten, en toen trokken we richting DA2, een museum waar een tentoonstelling aan de gang was die Marijke ons had aangeraden. Het heette 'Barocco y Neobarroco' en was heel mooi. Moderne kunst was het, gebaseerd op barokke schilderijen.

Tegen vijf uur kregen we weer honger en was het dus weer tapa-tijd. Na de tapa's aten we artisanale churros met chocolate, heerlijk maar wel heel zwaar om dan 4,5 uur op de bus te zitten. Die 4,5 uur gingen wel goed voorbij, we stopten ook 40 minuten om 10 uur (Spaanse tijd voor avondeten) en waren om 40 minuten na middernacht terug in Soria.

Volgende week is er een puente, een brug. Maandag is er een feestdag voor de patroonheilige van mijn univ. Dinsdag is het Día de la Constitución en donderdag is het een feestdag voor de heilige Maria (de Inmaculada). Woensdag en vrijdag zou ik normaal les hebben, maar de vertegenwoordigers van het vierde jaar zijn naar de proffen gestapt om te zeggen dat ze niet komen en daarmee was het beslist: de proffen gaven geen les. Ik heb nauwelijks lessen van andere jaren, en de meeste vallen weg. Conclusie: tien dagen vakantie! En dus komt Ellen van Lessius naar hier tot woensdag en dan vertrekken we samen naar Castellón, we gaan ook Valencia bezoeken en zaterdag ben ik terug in Soria. En van dit alles krijgen jullie zeker nog het verslag!

PS: Ik ga proberen wat foto's bij dit verslag te zetten.
PPS: Bedankt voor de kaartjes, Marja, Alois en Jose!

• 01 December 2005 - 08:09

Hilde:

Nog een beetje vroeg maar alleszins een gelukkige verjaardag.

• 01 December 2005 - 09:28

Marja:

Ja Marie, een interessante uitstap precies en de foto met de "Churros y chocolate" doet me wel watertanden! En volgende week samen met Ellen, da kan niet slecht zijn! Geniet ervan, Marja

• 01 December 2005 - 15:05

Karolien:

Hmmm klinkt zalig...

• 02 December 2005 - 11:16

Sarah:

Ja watte, gij hebt da wel vel vrij he!! zaaaaaalig... En dan zo eel den tijd lekkre dinge ete, zorg datter in januari nogwa plaats is in u maag om iet te gaan ete in Halle ofzo!
    Wel leuk zo met die fotos, dan kunne wons beter n beeld vorme...
    xxx

• 03 December 2005 - 20:17

Jose:

Hoi marie,
    nogmaals een hele fijne verjaardag en geniet lekker met Liezelot en Ellen van de vrije dagen.
    Jose

• 05 December 2005 - 11:56

Marijke:

ok, iedereen heeft het hier blijkbaar over je verjaardag marie, puessss ne gelukkige!

• 05 December 2005 - 22:35

Marja:

Marie,
    bedankt voor je leuke kaartje van Soria dat vandaag hier is toegekomen!
    Marja