Valladolid - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu Valladolid - Reisverslag uit Soria, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu

Valladolid

Blijf op de hoogte en volg Marie

06 Oktober 2005 | Spanje, Soria

Hallo allemaal,

Gisteren in Valladolid geweest, dat is de hoofdstad van Castilla y León.

We zijn heel vroeg vertrokken, om 7.15, in twee autobussen. Toen we na een film en twee en half uur rijden aankwamen, gingen we meteen naar de Aula Magna - veel groter dan die in Soria, maar dat was wel te verwachten - en kregen we ongeveer dezelfde speech te horen als twee dagen geleden in Soria.

Daarna was er een bezoek aan de stad met een gids. Valladolid is wel mooi hoor. Het is een typische Spaanse stad waar je eerst door een jungle van flatgebouwen moet om dan in het mooie, historische centrum te geraken. Tegen 2 uur konden we dan eten (twee uur is hier het normale uur voor middageten) en dan hadden we vrij tot 7 uur. Het was lekker warm, zo'n 30 graden. We hebben onze tijd genomen om te eten en zijn dan gaan rondlopen in de stad. We zijn een Casa tegengekomen, waar we een paar fleecen hebben gekocht omdat het 's nachts toch zo koud wordt in Soria. We hebben ook door een mooi park gewandeld, een stille plek midden in de drukke stad (Valladolid telt 300.000 inwoners).

Om zeven uur hebben we de plechtige ceremonie meegemaakt voor de Erasmus-studenten van de Universidad de Valladolid, met zang van een koor van 30 man erbij. Prachtig, en de receptie (zogenoemde "vino español") met Spaanse tapas achteraf is ook heel goed bevallen.

We waren tegen 11.30 terug in ons kleine, maar fijne Soria en waren doodop maar tevreden over een stad die we zeker nog een keertje gaan bezoeken.

Vandaag dacht ik les te hebben, maar ook deze keer is dat niet gelukt: onze Erasmus-coördinator was nergens te bespeuren, ook al heb ik een uur voor zijn kantoor gewacht (Spaanse organisatie weer). Morgen probeer ik de coördinator nog eens en als dat niet lukt, ga ik maar naar een aantal lessen die ik denk te moeten volgen om eens te zien hoe die zijn.

Zonnige - en ook best wel warme - groetjes uit Soria!

• 06 Oktober 2005 - 17:00

Ellen:

Jaa, gewoon naar die lessen gaan, dat is het beste. Ik heb mijn tutora nog maar amper gesproken want die is er nooit en die weet ook van niks. Dus gewoon lessen volgen en andere Erasmusstudenten (en Spaanse studenten) vragen wat zij volgen en gewoon zelf uitzoeken en dan naar de tutora gaan als die er een keer is...
    Succes!!

• 06 Oktober 2005 - 17:01

Karo:

Waaw... je hebt precies weer ns de juiste keuze gemaakt é meisje :) Dikke zoen xx

• 06 Oktober 2005 - 20:21

Jose:

Nou maak je er maar niet te druk om hoor. Ellen is t ook gelukt dus dat komt bij jou ook wel goed.
    Geniet er maar lekker van.

• 07 Oktober 2005 - 10:57

Carmen:

Tja, ik hoop dat alles wat in orde komt daar, zal uiteindelijk wel lukken. Gek dat het voor jou nog echt moet beginnen, ik voel me hier ondertussen al echt thuis. Geniet er nog van!