Ik heb een mixer gekocht - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu Ik heb een mixer gekocht - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Marie Vandendriessche - WaarBenJij.nu

Ik heb een mixer gekocht

Door: Marie

Blijf op de hoogte en volg Marie

05 Maart 2012 | Spanje, Barcelona

Wat betekent dat ik me nu echt in Barcelona gevestigd heb.

Tja - die mixer betekent voor mij meer dan de uitschrijving bij het gemeentehuis in Beersel, de waaier aan papieren waarmee ik me in- en meteen ook uitschreef bij de CM, de uren in de rij on hier een NIE (identificatienummer voor vreemdelingen) aan te vragen, de inschrijving bij de Spaanse sociale zekerheid, de ‘empadronamiento’ (ook een soort inschrijving) in mijn wijk, de Barrio Gótico, en het bezoek aan het Belgisch consulaat. (Het komt erop neer dat ik de voorbije week m’n paspoort al vaker heb mogen bovenhalen dat de gemiddelde Mexicaanse immigrant in Arizona.)

Voor wie dit verwonderd leest en het nieuws dus niet opgevangen heeft of mij (en hoogstwaarschijnlijk een van m’n desserts) niet over de vloer gekregen heeft de laatste paar maanden: ik zit al een week terug in mijn geliefde stad! Vanaf vandaag ben ik aan de slag gegaan bij ESADEgeo, als onderzoeksassistente in een project rond internationale samenwerking en organisaties. Verder weet ik er zelf niet zo veel over, en voor de projectleiders is het ook nog niet helemaal gedefinieerd denk ik – mogelijk bewijsstuk: het feit dat ik vandaag organisaties als the Nordic Council for Reindeer Research moest opzoeken. Maar goed: waar ik wel vrij zeker van ben, is dat ik voor een nieuwe uitdaging sta, en alweer een nieuw hoofdstuk. La vida, deel X.

Ja, ik heb dus een mixer gekocht.
En ben voor het eerst in m’n leven een 9-to-5’er geworden, met een vaste job.
Is Marieke groot geworden?!

PS: Aangezien ik deze keer niet op reis ben en Barcelona al vrij goed ken, ga ik niet even vaak schrijven op de blog als anders. Maar af en toe, als ik een van de geheimen van deze magische stad ontfutsel, als ik een nieuwtje te vertellen heb, of als die Catalanen weer eens gek doen, ga ik wel een verslagje online zetten. Zo kan het Belgische deel van mijn hart weer mee.

PPS: Het adres waarop die mixer nu klaar ligt om een eerste keer gebruikt te worden, is:

Rambla de Sant Josep 116, 2°1a
08002 Barcelona
España

Laat de kaartjes maar komen, zodat de muren hier snel wat kleur krijgen ; ).

PPPS: Als iemand zin zou hebben in een internationaal telefoontje/sms’je: m’n nummer - en ik beloof dat ik deze keer probeer om m’n gsm niet te laten pikken, zodat het deze keer langer dan een paar maanden meegaat - is +34 633 161 444.

• 06 Maart 2012 - 07:09

Jose:

Nou Marie , fijn dat je weer in "de lucht" bent zodat we je vanuit Reusel weer kunnen volgen.
    Het ga je goed en misschien tot ziens in Barcelona

groetjes, Jose

• 06 Maart 2012 - 07:32

Sarah:

Oei, het is 'un abrazo'!!
    :D

• 06 Maart 2012 - 07:36

Sarah:

Eeeeee... ik had al een berichtje verzonden en nu blijkt dat er niet tussen te staan... Mijn correctie erop echter wel!

Wat ik wilde zeggen:
    - ik prent het adres alvast in m'n hoofd
    - veel mixplezier (en opgepast, het kan nogal spetsen, dus doe maar een keukenschort aan!)
    - veel werk plezier

Haha, n 9-5-job. Ja groot geworden, mss wel, maar wel op meer dan 1000 km van je thuishaven!!

xxx
    Tot snel!

• 06 Maart 2012 - 08:47

Karolien:

Marie! Mixen moet wel ALTIJD in combinatie met je blauwe schort hè :-). Doe 't daar goed! Kus x

• 06 Maart 2012 - 11:21

Monique:

Hey Marie, blij voor jou dat je opnieuw gesetteld bent. Hopelijk valt de job mee en leer je veel toffe mensen kennen. Na een bezoekje aan la boqueria zal je mixer zeker van pas komen. Geniet van alles wat je doet en wie weet lukt het ons om een keerjte op bezoek te komen.
    dikke knuf xxx

• 06 Maart 2012 - 12:31

Tom & Co:

Marieke, we zien dat je daar weeral op gang gekomen bent ... en dan zijn wij ook gelukkig.

xxx van ons